Αφγανιστάν: Έκκληση Ουάσιγκτον, Αθήνας και δεκάδων κυβερνήσεων για ασφαλή έξοδο από την Καμπούλ

Αφγανιστάν: Έκκληση Ουάσιγκτον, Αθήνας και δεκάδων κυβερνήσεων για ασφαλή έξοδο από την Καμπούλ

Πρέπει να επιτραπεί σε όσους θέλουν να διαφύγουν, τονίζουν πάνω από 60 κυβερνήσεις

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, των ΗΠΑ και περίπου 60 άλλων χωρών με κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι πρέπει οι Ταλιμπάν να επιτρέψουν στους Αφγανούς και τους ξένους πολίτες που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, να αναχωρήσουν με ασφάλεια και ότι τα αεροδρόμια και οι συνοριακές διελεύσεις πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η κοινή διακήρυξη δημοσιοποιήθηκε νωρίς τη Δευτέρα, ώρα Ελλάδος, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, του Κατάρ, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων 50 κρατών τονίζουν στο κείμενο αυτό ότι «αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας» στο Αφγανιστάν φέρουν «την ευθύνη» και θα «δώσουν λόγο» για την «προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ιδιοκτησίας» και καλούν να υπάρξει «άμεση αποκατάσταση της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης».

Διαβάστε επίσης:

Στην κοινή διακήρυξη προστίθεται πως «στον αφγανικό λαό αξίζει να ζει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια» και «εμείς στη διεθνή κοινότητα παραμένουμε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή