ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Διάγγελμα Μπάιντεν για Αφγανιστάν σήμερα το βράδυ

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο Μπάιντεν θα μιλήσει στις 10.45 (ώρα Ελλάδος)

ΗΠΑ: Διάγγελμα Μπάιντεν για Αφγανιστάν σήμερα το βράδυ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο σήμερα Δευτέρα προκειμένου να απευθύνει διάγγελμα σχετικά με τη διαδικασία εκκένωσης Αμερικανών πολιτών από το Αφγανιστάν, μία ημέρα αφότου οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη χώρα.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο Μπάιντεν θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον από το Καμπ Ντέιβιντ και πρόκειται να μιλήσει στις 10.45 (ώρα Ελλάδος) από την Ανατολική Αίθουσα. Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη του δημόσια τοποθέτηση σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Αφγανιστάν εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

⇒ Διαβάστε επίσης: Η πτώση της Καμπούλ ξύπνησε τον εφιάλτη της Σαϊγκόν

Ο Μπάιντεν και άλλοι ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι συγκλονισμένοι από την ταχύτητα με την οποία οι Ταλιμπάν κατέλαβαν σχεδόν ολοκληρωτικά το Αφγανιστάν, ενώ η σχεδιασμένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σήμερα κατέληξε θανάσιμη καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα.

Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι το χάος στο αεροδρόμιο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που έπεσαν από ένα Αμερικανικό στρατιωτικό τζετ μεταφορών.

Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας καθώς δεν είχαν ακόμη την εξουσιοδότηση να συζητήσουν δημόσια για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: Associated Press