Μακρόν για Αφγανιστάν: «Να μην να ξαναγίνει παράδεισος των τρομοκρατών»

Μακρόν για Αφγανιστάν: «Να μην να ξαναγίνει παράδεισος των τρομοκρατών»

Οι ισλαμιστές μαχητές θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από το χάος στο Αφγανιστάν, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Γαλλία προστατεύει αυτή τη στιγμή τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αφγανιστάν και ότι παρέχει, επίσης, προστασία στους Αφγανούς συνεργάτες της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στη χώρα.

«Πολλά μέλη της αφγανικής κοινωνίας των πολιτών, προασπιστές των δικαιωμάτων, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι βρίσκονται σήμερα υπό απειλή (…). Θα τους υποδεχθούμε, διότι είναι τιμή της Γαλλίας να βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που πολεμούν για την ελευθερία», είπε ο Μακρόν σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε.

Οι ισλαμιστές μαχητές θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από το χάος στο Αφγανιστάν, σημείωσε, επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας πως η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει πως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Ευρώπη θα ανταποκριθούν έχοντας κοινό σκοπό.

«Το Αφγανιστάν δεν πρέπει να γίνει ο παράδεισος των τρομοκρατών που κάποτε ήταν», τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

«Αποτελεί πρόκληση για την ειρήνη και τη διεθνή σταθερότητα έναντι ενός κοινού εχθρού. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να μπορέσουν να συνεργαστούν αποτελεσματικά, διότι τα συμφέροντά μας είναι κοινά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή