Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Τσαβούσογλου για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Τσαβούσογλου για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Τούρκος ομόλογος του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με θέμα τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

«Οι πλευρές συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στο Αφγανιστάν, εξέφρασαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για την σταθεροποίηση της κατάστασης και κάλεσαν τις κύριες εθνικές δυνάμεις να διασφαλίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την ασφάλεια και την τήρηση της τάξης στην χώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν στην πρώτη τους «συνέντευξη Τύπου» ότι επιθυμούν ειρηνικές σχέσεις με τις άλλες χώρες και θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών στο πλαίσιο του ισλαμικού νόμου.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνεται επίσης ότι οι δύο πλευρές έθιξαν και άλλα διεθνή και διμερή ζητήματα, όπως και ότι «συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων διμερών επαφών σε επίπεδο κορυφής και υψηλό επίπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή