Γερμανός πολίτης τραυματίστηκε από πυρά στο Αφγανιστάν – Ελικόπτερα στέλνει το Βερολίνο

Γερμανός πολίτης τραυματίστηκε από πυρά στο Αφγανιστάν – Ελικόπτερα στέλνει το Βερολίνο

Γερμανός πολίτης τραυματίστηκε από πυρά ενώ βρισκόταν καθ'οδόν για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γερμανός πολίτης τραυματίστηκε από πυρά ενώ βρισκόταν καθ’οδόν για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται να απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν και πως δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο θα στείλει δύο ελικόπτερα στην Καμπούλ προκειμένου να απομακρυνθούν Γερμανοί που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Τα δύο ελικόπτερα, που οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στέλνουν στο Αφγανιστάν, θα παραλάβουν ανθρώπους μόνο από την περιοχή της Καμπούλ και δεν θα επιχειρήσουν μακρύτερα σε πόλεις όπως η Μαζάρ-ι-Σαρίφ, δήλωσε Γερμανός στρατηγός.

Τα ελικόπτερα θα είναι έτοιμα για να επιχειρήσουν αύριο στην Καμπούλ και θα υπάρξει συντονισμός των αποστολών τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο αρχηγός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Έμπερχαρντ Τσορν.

Πηγή: REUTERS

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή