Οχι πια σεξ στην πλατφόρμα OnlyFans

Οχι πια σεξ στην πλατφόρμα OnlyFans

Ύστερα από πίεση που δέχθηκε από εταιρείες διαχείρισης πληρωμών, με τις οποίες συνεργάζεται

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το σεξουαλικό περιεχόμενο, που φιλοξενούσε μέχρι σήμερα, θα αφαιρέσει η πλατφόρμα βίντεο OnlyFans, ύστερα από πίεση που δέχθηκε από εταιρείες διαχείρισης πληρωμών, με τις οποίες συνεργάζεται. Η συνδρομητική ιστοσελίδα, που οικοδόμησε την επιτυχία της πάνω στην πορνογραφία, ανακοίνωσε ότι αν και θα επιτρέπει το γυμνό, κάθε απεικόνιση γενετήσιας πράξης θα αποκλείεται εφεξής από την πλατφόρμα προβολής.

Τα κέρδη της λονδρέζικης εταιρείας εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns για τον κορωνοϊό, χάρη στα 130 εκατομμύρια χρήστες που πληρώνουν για να παρακολουθήσουν ερωτικά βίντεο ή να μιλήσουν με τους «δημιουργούς». Παρότι η ιστοσελίδα φιλοξενεί και βίντεο με περιεχόμενο από μαθήματα μαγειρικής μέχρι και γιόγκα, η πορνογραφία είναι με διαφορά η πιο επικερδής δραστηριότητα για την OnlyFans.

Η εταιρεία έχει βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα των σεξουαλικών υπηρεσιών να αποκτήσουν σταθερό εισόδημα μέσω βίντεο, αποφεύγοντας τους κινδύνους του δρόμου. Οι δημιουργοί των βίντεο καλούνται να καταβάλουν ποσοστό 20% των κερδών τους στην εταιρεία. Περισσότεροι από 16.000 δημιουργοί βίντεο εξασφαλίζουν αυτήν τη στιγμή περί τα 50.000 δολάρια ο καθένας τον χρόνο μέσω της πλατφόρμας OnlyFans. Η εταιρεία έχει δεχθεί, όμως, επικρίσεις από τον πολιτικό κόσμο και αγωγές για την ολιγωρία της στην αφαίρεση παράνομου ή βίαιου πορνογραφικού περιεχομένου. Στις αρχές του μήνα, 100 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απαίτησαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει τη δραστηριότητα της OnlyFans και την ύπαρξη περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας σε αυτήν.
Σε πρόσφατη αποκάλυψη του δικτύου BBC, η εταιρεία OnlyFans φέρεται να διαθέτει εκπαιδευτικό εγχειρίδιο στους εργαζόμενους, καλώντας τους να είναι πιο ανεκτικοί απέναντι σε δημοφιλείς πορνογραφικούς λογαριασμούς. Τον Μάιο, η εταιρεία δέχθηκε οξύτατες επικρίσεις όταν αποδείχθηκε ότι δεν είχε λάβει μέτρα που θα εμπόδιζαν ανηλίκους να έχουν πρόσβαση ή ακόμη και να συμμετέχουν σε βίντεο. Οι ρυθμιστικές υπηρεσίες της Βρετανίας αναφέρουν ότι εντόπισαν επίσης διαφημίσεις για υπηρεσίες call girls, βίντεο και διαφημίσεις κτηνοβασίας και αιμομιξίας.

Το BBC, που είχε πρόσβαση σε ορισμένα από τα επίμαχα βίντεο, περιγράφει πως ένα από αυτά εμφανίζει έναν άνδρα να τρώει κόπρανα, ενώ σε άλλο ο καμεραμάν πληρώνει άστεγο άνδρα για να συνουσιαστεί μαζί του μπροστά στον φακό. Μαρτυρίες εργαζόμενων στην OnlyFans επιβεβαιώνουν ότι η εταιρική πολιτική μεροληπτεί υπέρ των δημοφιλών-κερδοφόρων λογαριασμών, επιλέγοντας την αναστολή λειτουργίας ή τη διαγραφή μικρότερων λογαριασμών για παραβίαση των όρων χρήσης. «Το γεγονός ότι η OnlyFans επιδεικνύει αυτήν τη σχετική ανοχή δείχνει τον δισταγμό τους να τιμωρήσουν ορισμένους από τους δημιουργούς, ακόμη και όσους δημοσιοποιούν ποινικά κολάσιμο περιεχόμενο», λέει η δρ Σάρα Ρόμπερτς, επικεφαλής του κέντρου μελετών διαδικτύου του Πανεπιστημίου UCLA των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή