Αεροδρόμιο Καμπούλ: Συνεχίζεται το χάος – Σκοτώθηκαν επτά Αφγανοί

Αεροδρόμιο Καμπούλ: Συνεχίζεται το χάος – Σκοτώθηκαν επτά Αφγανοί

««Οι συνθήκες στο πεδίο παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους στο χάος που επικρατεί κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι σκέψεις μας στρέφονται στις οικογένειες των 7 Αφγανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο πλήθος στην Καμπούλ», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Οι συνθήκες στο πεδίο παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαχειριστούμε την κατάσταση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία προειδοποίησαν τους υπηκόους τους στο Αφγανιστάν να αποφύγουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ, λόγω απειλών ασφαλείας στην περιοχή.

Τα πλήθος των ανθρώπων στο αεροδρόμιο έχει μεγαλώσει, όπου οικογένειες με τα παιδιά τους βρίσκονται στριμωγμένοι πάνω σε τσιμεντένιους τοίχους, ελπίζοντας να καταφέρουν να επιβιβαστούν σε κάποια πτήση που θα τους βγάλει από τη χώρα.

Οι Ταλιμπάν παρότρυναν όσους δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα και γύρω από έναν μόνο αεροδιάδρομο από την προηγούμενη Κυριακή, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι τόσο του ΝΑΤΟ όσο και των Ταλιμπάν.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, BBC, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή