Εμβόλιο Pfizer: Η πλήρης έγκριση ανοίγει την βεντάλια της υποχρεωτικότητας στις ΗΠΑ

Εμβόλιο Pfizer: Η πλήρης έγκριση ανοίγει την βεντάλια της υποχρεωτικότητας στις ΗΠΑ

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στον αμερικανικό στρατό μετά την οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 θα γίνει υποχρεωτικός στον αμερικανικό στρατό μετά την οριστική έγκριση του σκευάσματος των Pfizer/BionTech, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. 

«Τώρα που το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε, το υπουργείο θα εκδώσει οδηγία που θα απαιτεί από όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να εμβολιαστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Η απόφαση του FDA θα δημιουργήσει μια σειρά από απαιτήσεις υποχρεωτικών εμβολιασμών σε νοσοκομεία, κολέγια, εταιρείες και άλλους οργανισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η United Airlines ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοί της θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός πέντε εβδομάδων από την έγκριση των κανονιστικών αρχών.

Διαβάστε: Εμβόλιο Pfizer: Πλήρης έγκριση από τον FDA

Το Όρεγκον έχει υιοθετήσει μια παρόμοια απαίτηση για όλους τους κρατικούς εργαζόμενους, όπως και μια σειρά από πανεπιστήμια σε πολιτείες από τη Λουιζιάνα έως τη Μινεσότα.

Η πλήρης έγκριση έρχεται την ώρα που η μάχη με την πανδημία βρίσκεται σε μια νέα κλιμάκωση λόγω της Μετάλλαξης Δέλτα, η οποία είναι πιο μολυσματική και έβαλε φρένο στα όσα είχε πετύχει ο εμβολιασμός στην χώρα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Μετά τούτων, ο Λευκός Οίκος ευελπιστεί ότι μια μερίδα των περίπου 85 εκατ. Αμερικανών που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα κινητοποιηθούν.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην εξέλιξη με την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer και κάλεσε με έμφαση όσους Αμερικάνους παραμένουν ανεμβολίαστοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος ζήτησε από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να αυξήσουν τις προϋποθέσεις τους όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό.

«Αν δεν έχετε εμβολιαστεί ακόμα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», υπογράμμισε νωρίτερα στο Twitter.

Πώς έλαβε την πλήρη έγκριση η Pfizer

Η Pfizer είπε ότι παρουσίασε στο FDA δεδομένα από 44.000 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τουρκία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι το εμβόλιο ήταν 91% αποτελεσματικό– μια μικρή πτώση από το ποσοστό αποτελεσματικότητας 95% που έδειξαν τα δεδομένα όταν το FDA αποφάσισε να εγκρίνει το εμβόλιο για επείγουσα χρήση τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Pfizer είπε ότι η μείωση αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι οι ερευνητές είχαν περισσότερο χρόνο να εξετάσουν άτομα που μολύνθηκαν.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι τρία από τα δέκα μη εμβολιασμένα άτομα δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο που είχε εγκριθεί πλήρως.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech διατηρεί την έγκριση για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, την ώρα που η φαρμακοβιομηχανία συλλέγει τα απαραίτητα δεδομένα που απαιτούνται για πλήρη έγκριση.

Η απόφαση για το εάν θα εγκριθεί το εμβόλιο για παιδιά κάτω των 12 ετών αναμένεται μετά από μήνες.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 92 εκατομμύρια Αμερικανοί – το 54% των πλήρως εμβολιασμένων – έχουν εμβολιαστεί με το Pfizer. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους έκαναν το εμβόλιο της Moderna

Ειδικοί στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να οδηγήσει μόλις το 5% των ανεμβολίαστων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο δρ. Τόμας Ντομπς, επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας του Μισισίπι, πολιτείας που έχει πληγεί σφοδρά από την Δέλτα, τόνισε ότι ακόμα κι αν πειστεί το 5% «είναι σημαντική μερίδα ανθρώπων», για να προσθέσει ότι η πλήρης έγκριση «θα βοηθήσει να ανατραπεί το ψευδές επιχείρημα ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή