Κορωνοϊός: Καραντίνα στη Γερμανία για όποιον γυρίζει από αυτά τα ελληνικά νησιά

Κορωνοϊός: Καραντίνα στη Γερμανία για όποιον γυρίζει από αυτά τα ελληνικά νησιά

Η καραντίνα δεν είναι υποχρεωτική για πλήρως εμβολιασμένους και για όσους έχουν αναρρώσει από Covid

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» Covid-19 κατατάσσει η Γερμανία την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου και της Νάξου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel. 

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα Τρίτη, όπως είχε ανακοινώσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ από την Παρασκευή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα νησιά θεωρούνται το επίκεντρο της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξαιτίας της έντονης νυχτερινής ζωής. 

Αυτή η κατηγοριοποίηση έχει συνέπειες για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία και δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Ειδικότερα, όταν επιστρέφουν από χώρες «υψηλού κινδύνου», πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, η οποία ωστόσο μπορεί να διακοπεί ύστερα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ. 

Σημειώνεται ότι δεν είναι υποχρεωτική η καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένους και για ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από Covid.

Πηγή: Der Spiegel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή