ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Προβάδισμα SPD έναντι CDU/CSU σε δημοσκόπηση για πρώτη φορά σε 15 χρόνια

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) πέρασαν μπροστά από το μπλοκ των CDU/CSU για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa

Γερμανία: Προβάδισμα SPD έναντι CDU/CSU σε δημοσκόπηση για πρώτη φορά σε 15 χρόνια

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) πέρασαν μπροστά από το μπλοκ των CDU/CSU για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, έναν μήνα πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 26 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η Άγκελα Μέρκελ εγκαταλείπει την καγκελαρία έπειτα από 16 χρόνια.

Η υποστήριξη προς την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και προς την Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) μειώνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των δικτύων RTL/NTV:

  • Το SPD έχει αυξήσει την δύναμή του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα στο 23%.
  • Το μπλοκ των CDU και CSU έχασε μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκεται στο 22%.
  • Οι Πράσινοι έχασαν επίσης μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 18%.

Κατά το ινστιτούτο Forsa, είναι η πρώτη φορά που το SPD προηγείται των CDU/CSU από τον Οκτώβριο 2006, ενώ οι χριστιανικές ενώσεις καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό τους από την ίδρυση του ινστιτούτου το 1984.

Στελέχη των CDU/CSU αποδίδουν την πτώση της υποστήριξης στον υποψήφιο καγκελάριο και πρόεδρο της CDU Άρμιν Λάσετ, οι επιδόσεις του οποίου καταβαραθρώθηκαν από τότε που η κάμερα τον συνέλαβε να ξεκαρδίζεται στα γέλια τον περασμένο μήνα κατά την διάρκεια επίσκεψης σε πόλη η οποία επλήγη από τις πλημμύρες.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις