Κάμαλα Χάρις: Θρίλερ με την επίσκεψη στο Ανόι – Υποψίες για «σύνδρομο Αβάνας» σε αξιωματούχους

Κάμαλα Χάρις: Θρίλερ με την επίσκεψη στο Ανόι – Υποψίες για «σύνδρομο Αβάνας» σε αξιωματούχους

Ο όρος «αφύσικο περιστατικό υγείας» που χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία, υιοθετείται συχνά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να περιγραφεί το «σύνδρομο της Αβάνας»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ταξίδι της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις στο Βιετνάμ καθυστέρησε κατά τρεις ώρες λόγω «περιστατικού υγείας» στο Ανόι, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην ασιατική χώρα.

Ο όρος «αφύσικο περιστατικό υγείας» που χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία, υιοθετείται συχνά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να περιγραφεί το «σύνδρομο της Αβάνας», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τουλάχιστον δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι παρουσίασαν συμπτώματα του «συνδρόμου της Αβάνας» το Σαββατοκύριακο, λίγο πριν την επίσκεψη της κ. Χάρις, ανέφερε στο Twitter δημοσιογράφος του NBC, επικαλούμενος αξιωματούχους του Πενταγώνου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Δύο κρούσματα του Συνδρόμου της Αβάνας στη Γερμανία

Τα συμπτώματα του συνδρόμου -που ονομάστηκε έτσι επειδή αναφέρθηκε για πρώτη φορά από Αμερικανούς αξιωματούχους στην Κούβα- περιλαμβάνουν ζάλη, ναυτία, ημικρανίες και προβλήματα μνήμης.

«Το γραφείο της αντιπροέδρου ενημερώθηκε για μια αναφορά περί ενός πρόσφατου πιθανού αφύσικου περιστατικού υγείας στο Ανόι του Βιετνάμ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

«Μετά από προσεκτική αξιολόγηση, ελήφθη η απόφαση να συνεχιστεί το ταξίδι της αντιπροέδρου», προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της κ. Χάρις αρνήθηκε να σχολιάσει τον λόγο της καθυστέρησης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Το Σύνδρομο της Αβάνας ξαναχτυπά

Περίπου 200 Αμερικανοί αξιωματούχοι και συγγενείς τους, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών της CIA, έχουν εμφανίσει συμπτώματα του «συνδρόμου της Αβάνας», σύμφωνα με τον επικεφαλής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς.

Ειδικοί έχουν εκφράσει την εκτίμηση ότι τα συμπτώματα του φαινομένου θα μπορούσαν να συνδέονται με κάποιο προηγμένο οπλικό σύστημα μαγνητικών κυμάτων.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή