Αφγανιστάν: Ρωσική επιχείρηση με τέσσερα αεροπλάνα για την απομάκρυνση τουλάχιστον 500 ανθρώπων

Αφγανιστάν: Ρωσική επιχείρηση με τέσσερα αεροπλάνα για την απομάκρυνση τουλάχιστον 500 ανθρώπων

Σε κάθε αεροσκάφος επιβαίνει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οργανώνει επιχείρηση απομάκρυνσης 500 και πλέον ανθρώπων από το Αφγανιστάν, κατά διαταγή του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τέσσερα μεταγωγικά αεροσκάφη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων πρόκειται να φτάσουν στο Αφγανιστάν για να παραλάβουν 500 πολίτες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν (σ.σ. πρόκειται για τις χώρες μέλη της Οργάνωσης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας) και της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης⇒ Μπάιντεν για Αφγανιστάν: «Όσο νωρίτερα τελειώσουμε, τόσο το καλύτερο»

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα μεταγωγικά αναμένουν διαταγές στο Ουλιάνοφσκ.

Σε κάθε αεροσκάφος επιβαίνει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι διαθέσιμος εξοπλισμός για να προσφερθεί φροντίδα σε τραυματίες εάν απαιτηθεί.

Η ρωσική κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει την πραγματοποίηση πτήσεων από το Αφγανιστάν τον Σεπτέμβριο για τους αφγανούς φοιτητές που σχεδιάζουν να σπουδάσουν στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία, χθες.

Τελευταίες ειδήσεις

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή