ΗΠΑ: Απελπισμένοι γιατροί βγήκαν στους δρόμους – Καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν

ΗΠΑ: Απελπισμένοι γιατροί βγήκαν στους δρόμους – Καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αλλιώτικη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από το Νοσοκομείο Palm Beach Internal Μedicine στην Φλόριντα.

Οι γιατροί, λίγο πριν ξεκινήσει η βάρδια τους, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο, προκειμένου να καλέσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ασθενών στα νοσοκομεία.

«Είμαστε εξουθενωμένοι. Η υπομονή και οι αντοχές μας μειώνονται και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας» είπε ο δρ. Ραπές Ντάρια.

Η Φλόριντα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο επιδημικό κύμα – αυτή τη στιγμή κάνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 21.329 νέα κρούσματα και στην Πολιτεία νοσηλεύονται 17215 ασθενείς, μια αύξηση 24% μέσα σε 14 ημέρες. Την περασμένη Δευτέρα καταγράφηκαν 228 θάνατοι, μια αύξηση 86% μέσα σε δυο εβδομάδες.

«Αυτή τη φορά το στέλεχος του ιού είναι πιο θανατηφόρο, η επίπτωσή του στους πνεύμονες είναι ταχύτερη, τρώει κυριολεκτικά τους πνεύμονες και προκαλεί περισσότερα προβλήματα στους ασθενείς οι οποίοι πεθαίνουν γρηγορότερα», τόνισε ο δρ. Άχμεντ ελ-Χαντάτ.

Οι γιατροί υπογράμμισαν ότι θέλουν περισσότερους πολίτες της Φλόριντα να εμβολιαστούν για να ανακόψουν αυτή τη συρροή ασθενών στα Νοσοκομεία. Μόλις το 52% του πληθυσμού της Πολιτείας είναι πλήρως εμβολιασμένο.

«Το τραγικότερο δεν είναι ότι πάμε στη δουλειά και εργαζόμαστε ατέλειωτες ώρες, αλλά το ότι βλέπουμε ασθενείς που μπορούσαν να μην ήταν στο νοσοκομείο νοσηλευόμενοι, που είναι νέοι και υγιείς, που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα που συνήθως βλέπαμε σε ασθενείς με covid και που βρίσκονται στο νοσοκομείο από μια πλήρως αποτρέψιμη πλέον ασθένεια», υποστήριξε ο δρ. Ήθαν Σαπέν.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πολύ εξοργιστικό να νοσηλεύεις ασθενείς, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει να ασθενήσουν αν είχαν εμβολιαστεί. 

«Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις την τραγική ειρωνεία ορισμένες φορές, είπε και πρόσθεσε: «Είναι πλέον αυτοί οι ασθενείς, που έρχονται και αποζητούν την βοήθεια μας όταν πρώτοι εμείς τείναμε το χέρι για να τους βοηθήσουμε και αυτοί το απέρριψαν, αγνόησαν τις συμβουλές και τις συστάσεις μας να εμβολιαστούν και μετά έρχονται πίσω εκλιπαρώντας για βοήθεια. Είναι πραγματικά και απελπιστικό και σπαραξικάρδιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή