Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους σε κυπριακό Πανεπιστήμιο

Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους σε κυπριακό Πανεπιστήμιο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα δέχεται την φυσική παρουσία μη εμβολιασμένων φοιτητών το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Την απόφαση έλαβε η σύγκλητος του πανεπιστημίου χθες, προλαβαίνοντας τις όποιες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στα πανεπιστήμια για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Σύμφωνα με την απόφαση της συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ, στους χώρους του πανεπιστήμιου θα μπορούν να εισέρχονται μόνο φοιτητές που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει με τον Covid-19, ενώ για τους μη εμβολιασθέντες η απόφαση προβλέπει μόνο διαδικτυακή συμμετοχή στα μαθήματα.

Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με τις φοιτητικές παρατάξεις να εκδίδουν ανακοινώσεις εκφράζοντας τις διαφωνίες τους.

Μάλιστα αριθμός φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από το Υπουργείο Υγείας ζητώντας ανάκληση της απόφασης.  

Αρνητικά τεστ προκρίνει η κυβέρνηση  

Να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο χώρας, καθώς και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την 1η Σεπτεμβρίου, όταν θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού των μη-εμβολιασμένων φοιτητών από τους χώρους των πανεπιστημίων.

Αυτό που θα συζητηθεί είναι το κατά πόσον οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό PCR τεστ κάθε 72 ώρες ή αν θα επιτραπεί η φυσική παρουσία και με αρνητικό Rapidtest.

Πηγή: DW, Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή