Αφγανιστάν: 19.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τρίτη από την Καμπούλ

Αφγανιστάν: 19.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τρίτη από την Καμπούλ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 19.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες, Τρίτη, από την Καμπούλ, αυξάνοντας σε 82.300 το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν απομακρυνθεί αεροπορικώς από το Αφγανιστάν από τις 14 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 42 αμερικανικές στρατιωτικές πτήσεις και 48 πτήσεις του συνασπισμού βοήθησαν στην απομάκρυνση ανθρώπων από την αφγανική πρωτεύουσα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, πρόσθεσε. 

Ρωσία

Η Ρωσία έδωσε την άδεια σε περίπου 1.000 Αφγανούς να φθάσουν στην χώρα από το Αφγανιστάν μετά την ταχεία ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο οργάνωση Αφγανών ομογενών στην Μόσχα. 

Μεταξύ αυτών που έλαβαν την άδεια να αναχωρήσουν από το Αφγανιστάν με προορισμό τη Ρωσία είναι άτομα που έχουν ρωσικά διαβατήρια ή άδεια παραμονής στην Ρωσία καθώς και φοιτητές σε ρωσικά πανεπιστήμια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή