Αφγανιστάν: Χωρίς χρήματα οι κάτοικοι της Καμπούλ παρά το άνοιγμα των τραπεζών

Αφγανιστάν: Χωρίς χρήματα οι κάτοικοι της Καμπούλ παρά το άνοιγμα των τραπεζών

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έλλειψη εξειδίκευσης σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάτοικοι της Καμπούλ δυσκολεύτηκαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων σήμερα Τετάρτη, παρόλο που οι Ταλιμπάν έδωσαν εντολή για εκ νέου άνοιγμα των τραπεζών για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, εν μέσω αυξανόμενων τιμών και αβεβαιότητας.

Οι Ταλιμπάν φέρεται να έχουν δώσει εντολή σε αξιωματούχους μεσαίου επιπέδου του υπουργείου Οικονομικών του Αφγανιστάν καθώς και της κεντρικής τράπεζας, να συνεχίσουν τις εργασίες τους, καθώς το νέο καθεστώς βρίσκεται αντιμέτωπο με οικονομικές πιέσεις και με μια επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση.

⇒ Διαβάστε επίσης: Στην Καμπούλ ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισλαμαμπάντ για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Η βιαστική αναχώρηση εξειδικευμένων αξιωματούχων, δημοσιογράφων, υπερμάχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων, έχουν αφήσει τη διαλυμένη από τον πόλεμο χώρα με έλλειψη εξειδίκευσης σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση, αναφέρουν αναλυτές.

Ήρθε η ώρα «οι άνθρωποι να εργαστούν για τη χώρα τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίν σε δημοσιογράφους.

Οι τιμές στη βενζίνη, το αλεύρι και το ρύζι αυξάνονται σημαντικά, ενώ πολλοί κάτοικοι σχηματίζουν ουρές μπροστά από τα λιγοστά ATM που λειτουργούν ακόμη.

Στο μεταξύ, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε τη διακοπή της χρηματοδότησης έργων στο Αφγανιστάν.

Πηγή: The Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή