ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στην Καμπούλ: 60 τραυματίες σε νοσοκομείο ιταλικής ανθρωπιστικής οργάνωσης

Επίθεση στην Καμπούλ: 60 τραυματίες σε νοσοκομείο ιταλικής ανθρωπιστικής οργάνωσης

Σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί ιταλική ανθρωπιστική οργάνωση, έχουν μεταφερθεί περίπου 60 τραυματίες από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Σχεδόν 60 άνθρωποι που τραυματίστηκαν στην επίθεση στο αεροδρόμιο έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής στο χειρουργικό κέντρο της Καμπούλ», ανέφερε η διοίκηση του νοσοκομείου με tweet.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik 52 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ: 13 νεκροί, 60 τραυματίες – Οι ΗΠΑ «βλέπουν» ISIS

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν τόνισε ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν, ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν σε μια από τις εκρήξεις που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι.

Ο Μοχάμαντ Νάεμ, εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν, τόνισε στο Sputnik ότι το ισλαμικό κίνημα δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις και δεν αποκλείει την εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε λίγο νωρίτερα, επικαλούμενο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, πως η δεύτερη έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο.

ΑΠΕ / ΜΠΕ