Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ

Οι μισοί Αμερικανοί εργαζόμενοι είναι υπέρ του προαπαιτούμενου εμβολιασμού στους χώρους εργασίας τους, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρίες επιβάλλουν  την υποχρεωτικότητα μετά την χορήγηση πλήρους άδειας στο εμβόλιο της Pfizer.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μισοί Αμερικανοί εργαζόμενοι είναι υπέρ του προαπαιτούμενου εμβολιασμού στους χώρους εργασίας τους, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρίες επιβάλλουν την υποχρεωτικότητα μετά την χορήγηση πλήρους άδειας στο εμβόλιο της Pfizer.

Η δημοσκόπηση που διενήργησαν το Associated Press και το Κέντρο Ερευνών NORC  δείχνει ότι το 59% των εξ αποστάσεως εργαζόμενων είναι υπέρ των προαπαιτούμενων εμβολιασμού, σε σύγκριση με το 47% εκείνων που προς το παρόν εργάζονται δια ζώσης. 

Περίπου ένα τρίτο των εργαζόμενων και των δύο κατηγοριών αντιτίθεται.

Ανάλογα είναι τα ευρήματα και για την υποχρεωτικότητα της μάσκας με το 50% των Αμερικανών που εργάζονται δια ζώσης να είναι υπέρ έναντι 29% που αντιτίθενται. Το 59% των εργαζόμενων εξ αποστάσεως είναι επίσης υπέρ.

Περίπου 6 στους 10 απόφοιτους πανεπιστημίων που είναι πιθανότερο να έχουν δουλειές που μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, υποστηρίζουν και τις μάσκες και τα υποχρεωτικά εμβόλια στους χώρους εργασίες σε σύγκριση με τέσσερις στους 10 εργαζόμενους χωρίς πτυχία πανεπιστημίου.

Η δημοσκόπηση του AP-NORC διενεργήθηκε πριν από τη χορήγηση εκ μέρους του FDA πλήρους άδειας στο εμβόλιο της Pfizer, με κάποιους ειδικούς και εργοδότες να υποστηρίζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Επίσης το 70% των εργαζόμενων σε δομές υγείας εγκρίνουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους χώρους εργασίας τους.

Η δημοσκόπηση ανέδειξε επίσης φυλετικού τύπου διαφορές.

Το 73% των μαύρων εργατών και το 59% των ισπανόφωνων –που είναι πιο πιθανό σε σχέση με τους Λευκούς να εργάζονται σε δουλειές που έχουν επαφή με κόσμο- υποστηρίζουν την υποχρεωτική μάσκα στους χώρους εργασίας τους  σε σχέση με 42% των λευκών εργαζόμενων. 

Επιπλέον, το 53% των μαύρων και των ισπανόφωνων εργαζόμενων υποστηρίζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως επίσης και το 44% των λευκών εργατών

Παρά τα κυμαινόμενα ποσοστά υποστήριξης για την υποχρεωτικότητα μεταξύ των εργαζόμενων που δουλεύουν δια ζώσης , το 71% αυτών δηλώνει ότι έχει εμβολιαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή