ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Καμπούλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα, ενώ το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με ανάρτηση στον λογαριασμό της εξτρεμιστικής, οργάνωσης στο Telegram.

Ειδικότερα, μετέδωσε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας του ISIS κατάφερε να φτάσει μέχρι το μεγάλο πλήθος μεταφραστών και συνεργατών του αμερικανικού στρατού κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και πυροδότησε τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε, σκοτώνοντας περίπου 60 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100, συμπεριλαμβανομένων μαχητών των Ταλιμπάν. 

Απαντώντας, οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα, ενώ το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις.

«Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοί συνδέεται με αυτή, θα τους καταδιώξουμε», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες «επικείμενες» απειλές.

Λίγο νωρίτερα η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την απογευματινή επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με δεκάδες άλλους Αφγανούς αμάχους, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, Sputnik