Αφγανιστάν: Νέα ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Νέα ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

Δύο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι η έκρηξη ακούστηκε από μια περιοχή σε απόσταση 3-4χλμ από το αεροδρόμιο.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε στην Καμπούλ αργά σήμερα το βράδυ ήταν ελεγχόμενη καθώς ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε πυρομαχικά, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες σε μια περιοχή σε απόσταση περίπου 3-4 χλμ από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας δήλωσαν νωρίτερα ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη, λίγες ώρες μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους.

«Η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια στο Αφγανιστάν παραμένει εξαιρετικά ρευστή. Υπάρχει μια συνεχιζόμενη και μεγάλη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης. Μην ταξιδεύετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι», αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Άντονι Μπλίνκεν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια της βρετανικής κυβέρνησης για τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών στην Καμπούλ.

«Πλήρωσαν την υπέρτατη θυσία ενώ βοηθούσαν άλλους να φτάσουν στην ασφάλεια. Θέλω επίσης να εκφράσω συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των Αφγανών που σκοτώθηκαν η τραυματίστηκαν. Είναι τραγικό που ενώ αναζητούσαν την ασφάλεια υπέφεραν στα χέρια των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, Sputnik, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή