Ερντογάν: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για τουρκική βοήθεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ερντογάν: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για τουρκική βοήθεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση σχετικά με το αίτημα των Ταλιμπάν για υποστήριξη στην εξασφάλιση της λειτουργίας του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων για λόγους ασφαλείας και εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί εκεί, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε πως συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Όταν όλοι εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν, εμείς δεν το εγκαταλείψαμε. Οι Ταλιμπάν ήρθαν στο σημείο να μας προτείνουν να λειτουργήσουμε να διαχειριστούμε εμείς το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Μας είπαν “εμείς να έχουμε την ασφάλεια του αεροδρομίου τη διαχείριση να την έχετε εσείς”. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποφασίσει», είπε.

«Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάρουμε την άδεια για να συναντηθούμε με κάποιους και να ρωτήσουμε που και πότε θα τους δούμε και τι θα συζητήσουμε. Εμείς όπως ξέρετε την πρεσβεία μας τη μεταφέραμε στη στρατιωτική πτέρυγα του αεροδρομίου της Καμπούλ και η πρεσβεία μας συνεχίζει τις εργασίες της», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος,  σε δηλώσεις πριν την αναχώρηση του για Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας: «Και η πρώτη μας επαφή με τους Ταλιμπάν έγινε εκεί στην πρεσβεία μας. Είχε διάρκεια 3.5 ωρών και αν χρειαστεί θα έχουμε τις ευκαιρίες να έχουμε παρόμοιες επαφές και συναντήσεις. Με τις επαφές αυτές εμείς εκφράζουμε τα αιτήματα μας και τις προσδοκίες μας όπως κι εκείνοι τις δικές τους προσδοκίες. Όλα αυτά τα κάνουμε με επαφές».

«Στο προσφυγικό είμαστε ευαίσθητοι. Όπως ξέρετε υψώνουμε τείχει σε όλα τα σύνορα μας με το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία. Έμειναν λίγα σημεία που δεν χτίστηκαν. Πιστεύω πως όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μειωθεί η ροή των προσφύγων», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή