ΚΟΣΜΟΣ

Αεροδρόμιο Καμπούλ: Στους 170 οι νεκροί από την επίθεση

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο Βρετανοί υπήκοοι και το παιδί ενός τρίτου, σύμφωνα με τον Βρετανό ΥΠΕΞ

Αεροδρόμιο Καμπούλ: Στους 170 οι νεκροί από την επίθεση

Στους 170 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 200, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους Υγείας, τους οποίους επικαλούνται οι New York Times.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο Βρετανοί υπήκοοι και το παιδί ενός τρίτου, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών.

Ο Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε επίσης ότι δύο ακόμη Βρετανοί τραυματίστηκαν.

«Ήταν αθώοι άνθρωποι και είναι τραγικό το γεγονός ότι ενώ προσπαθούσαν να οδηγήσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους στην ασφάλεια, δολοφονήθηκαν από δειλούς τρομοκράτες», τόνισε.

Σημειώνεται επίσης ότι το Πεντάγωνο δήλωσε πως ο δράστης της φονικής επίθεσης ήταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας και όχι δύο.

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι δεν πιστεύουμε πως υπήρξε δεύτερη έκρηξη στο ξενοδοχείο Μπάρον ή κοντά σε αυτό, ότι ήταν ένας ο βομβιστής αυτοκτονίας», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Στρατηγός Γουίλιαμ Τέιλορ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, του οποίου η υποομάδα με όνομα ISIS-Khorosan, έχει αναδυθεί ως εχθρός τόσο της Δύσης όσο και των Ταλιμπάν. 

Με πληροφορίες από New York, Times, BBC, Reuters