EMA για εμβόλιο Moderna: Να συνεχιστεί η παραγωγή στην ΕΕ – Ερευνάται το περιστατικό μόλυνσης

EMA για εμβόλιο Moderna: Να συνεχιστεί η παραγωγή στην ΕΕ – Ερευνάται το περιστατικό μόλυνσης

Την Πέμπτη η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατ. δόσεων του εμβολίου, μετά από αναφορές για μόλυνση σε ορισμένα φιαλίδια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραγωγή εμβολίων της Moderna κατά της Covid-19 σε ένα εργοστάσιο της ισπανικής φαρμακοβιομηχανίας Rovi μπορεί να συνεχιστεί έπειτα από μια αρχική εκτίμηση, δήλωσε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόσω συνεχίζει την έρευνά της για το περιστατικό μόλυνσης.

Την Πέμπτη η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna, που είχαν διοχετευθεί σε 863 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, μία εβδομάδα και πλέον αφότου η τοπική εταιρία διανομής, Takeda Pharmaceutical, έλαβε αναφορές για μόλυνση σε ορισμένα φιαλίδια.

Η μόλυνση που εντοπίστηκε σε μια παρτίδα που διανεμήθηκε στην Ιαπωνία πιστεύεται ότι οφείλεται σε ένα μεταλλικό σωματίδιο, ανέφερε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHS, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Υγείας.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ ανέφερε ότι ερευνά το συμβάν στο ισπανικό εργοστάσιο που διαχειρίζεται η Rovi, αλλά δεν βλέπει τον λόγο να επιδιώξει μια προσωρινή αναστολή της παραγωγής έπειτα από μια αρχική αξιολόγηση.

«Η παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19 στη Rovi μπορεί να συνεχιστεί, έπειτα από μια προκαταρκτική εκτίμηση κινδύνου», ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) σε δήλωση προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Μια έρευνα για την πρωταρχική αιτία είναι σε εξέλιξη. Ο EMA θα είναι σε θέση να παράσχει περισσότερες πληροφορίες ανάλογα με την πρόοδο της έρευνας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή