ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Αρνητικό ρεκόρ με 1.323 νέα κρούσματα

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19 με 1.323 νέα περιστατικά ανακοίνωσε την Κυριακή η Αυστραλία

Αυστραλία: Αρνητικό ρεκόρ με 1.323 νέα κρούσματα

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19 με 1.323 νέα περιστατικά ανακοίνωσε την Κυριακή η Αυστραλία, με φόντο τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα αρχίσει να ζει με τον κορωνοϊό εντός της κοινότητας, μετά την αρχική επιτυχία που είχε στην καταστολή των κρουσμάτων.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Πώς η Δανία κατάφερε να συνθλίψει τη μετάλλαξη «Δέλτα»

Η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, αλλά και το επίκεντρο των κρουσμάτων μόλυνσης από τη μετάλλαξη Δέλτα, Νέα Νότια Ουαλία, ανέφερε 1.218 περιστατικά μόλυνσης, καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για την ελαφρά χαλάρωση των περιορισμών, μετά την επιβολή lockdown για εννέα εβδομάδες.

Το lockdown αυτό, έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Ρεκόρ νοσηλειών στις ΗΠΑ λόγω «Δ»

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν έχει υποστηρίξει το άνοιγμα της πολιτείας, μόλις επιτευχθεί ποσοστό εμβολιασμού στο 70% του πληθυσμού με ηλικία άνω των 16 ετών.

«Άσχετα με την πορεία των αριθμών …, η διπλή δόση εμβολίου σε ποσοστό 70% στη Νέα Νότια Ουαλία, σημαίνει ελευθερία για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε και πρόσθεσε πως η πολιτεία βρίσκεται στο μισό της διαδρομής για την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού που έχει τεθεί.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού – «Άδικος και παράλογος ο φόβος»

Στη Βικτόρια, η οποία είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας και διανύει το έκτο lockdown που έχει επιβληθεί από την έναρξη της πανδημίας, αναφέρθηκαν 92 νέα περιστατικά μόλυνσης. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, δήλωσε ότι το lockdown στην πολιτεία του, το οποίο αναμένεται να τερματιστεί την Πέμπτη, θα παραταθεί, χωρίς να διευκρινίσει για πόσο χρονικό διάστημα.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις