Βερολίνο: 80 προσαγωγές σε νέα διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία

Βερολίνο: 80 προσαγωγές σε νέα διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για δεύτερη ημέρα στους δρόμους του Βερολίνου, διαμαρτυρόμενοι για τους εμβολιασμούς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Φωνάζοντας «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν αυτό που αποκαλούν «εμβολιαστικό απαρτχάιντ». Ορισμένες περιοχές της Γερμανίας εξετάζουν την πιθανότητα να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι προσήχθησαν περίπου 80 διαδηλωτές, κυρίως «βίαιοι ή εκείνοι που προέτρεπαν άλλους να παραβούν τους περιορισμούς». Το Σάββατο, σε παρόμοια κινητοποίηση διαμαρτυρίας συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, όταν επιχείρησαν να περάσουν τα οδοφράγματα και να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο, στο κέντρο του Βερολίνου.

Περίπου το 60% των Γερμανών έχει εμβολιαστεί πλήρως, όμως οι μολύνσεις αυξάνονται και πάλι με γρήγορο ρυθμό και οι υπεύθυνοι αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να προστατευθούν από τον νέο κορονοϊό. Σήμερα, για να μπει κανείς σε κλειστές αίθουσες εστιατορίων, να επισκεφθεί νοσοκομεία και γηροκομεία ή να παραστεί σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να έχει αρνητικό τεστ ή να έχει εμβολιαστεί ή να διαθέτει πιστοποιητικό ανάρρωσης.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη έχει προτείνει να απαγορευτεί πλήρως στους ανεμβολίαστους πολίτες η είσοδος σε εστιατόρια και συναυλιακούς χώρους, καθώς και να περιοριστούν οι επαφές τους. «Αν πληγούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας, πρέπει να δράσουμε. Θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε τους πάντες υπεύθυνους, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων. Για αυτό θα υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τους ανεμβολίαστους», είπε ο Τόμας Στρομπλ, ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την πρόταση αυτή υιοθετεί και το υπουργείο Υγείας της γειτονικής Βαυαρίας.

Σήμερα αναφέρθηκαν στη Γερμανία 8.416 νέα κρούσματα της Covid-19 και 12 θάνατοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή