Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 4,5 εκατ. οι θάνατοι παγκοσμίως

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 4,5 εκατ. οι θάνατοι παγκοσμίως

Το «φράγμα» των 4,5 εκατ. ξεπέρασαν οι θάνατοι από επιπλοκές του κορωνοϊού παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το AFP

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «φράγμα» των 4,5 εκατ. ξεπέρασαν οι θάνατοι από επιπλοκές του κορωνοϊού παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το AFP, με φόντο την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, ο ιός ευθύνεται για τον θάνατο συνολικά 4.500.620 ανθρώπων, κατά τις επίσημες πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού – Ανιχνεύθηκε και στην Ευρώπη

Περίπου 10.000 θάνατοι ανακοινώνονται καθημερινά παγκοσμίως, αριθμός πολύ χαμηλότερος από τα υψηλότερα επίπεδα του Ιανουαρίου, όταν κατά μέσο όρο 14.800 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους καθημερινά.

Ωστόσο, ο αριθμός είναι υψηλότερος από τις αρχές Ιουλίου, όταν καταγράφονταν περίπου 7.800 θάνατοι ημερησίως.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια;

Με μέσο όρο 1.290 θανάτων ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν για άλλη μια φορά η χώρα με τους περισσότερους νέους θανάτους στον κόσμο.

Τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ κατέγραψαν έως και 3.380 θανάτους σε μια μέρα, αριθμός που υποχώρησε σε 200 απώλειες στις αρχές του καλοκαιριού, πριν την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παγώνη: Πολύ επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα – Να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12

Με πληροφορίες από AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή