Συμμαχία κατά του ISIS: Θα εξαλειφθεί η οργάνωση πίσω από την επίθεση στην Καμπούλ

Συμμαχία κατά του ISIS: Θα εξαλειφθεί η οργάνωση πίσω από την επίθεση στην Καμπούλ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση στην οποία δεσμεύονται για την εξάλειψη του ISIS και ειδικότερα του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, εξέδωσαν οι χώρες-μέλη της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του ISIS. 

«Θα αξιοποιήσουμε όλα μέσα – στρατιωτικά, διπλωματικά, οικονομικά, νομικά – για να διασφαλίσουμε την ήττα αυτής της βάναυσης τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρεται σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο υπογράμμισε ότι οι χώρες «θα φέρουν τα μέλη του ΙΚ ενώπιον της δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση με ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. «Οι στρατιώτες του χαλιφάτου στόχευσαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ με έξι πυραύλους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των δυνάμεων των ΗΠΑ αναχαίτισαν πέντε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν νωρίς σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε Αμερικανικός αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή