Υπέρ εμβολιασμού μαθητών ο Αντονι Φάουτσι

Υπέρ εμβολιασμού μαθητών ο Αντονι Φάουτσι

Περίπου 12 εκατ. παιδιά άνω των 12 ετών έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στις ΗΠΑ και στον Καναδά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού μαθητών τάχθηκε χθες ο επικεφαλής των συμβούλων του Λευκού Οίκου, επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι, επισημαίνοντας ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν είναι κάτι καινούργιο. «Το κάνουμε επί δεκαετίες. Ζητούμε υποχρεωτικά εμβόλια για τέτανο, διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, ηπατίτιδα», είπε ο Αμερικανός επιδημιολόγος στο δίκτυο CNN. «Πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να ζητήσουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού». 

O Φάουτσι εκτιμά ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν συγκεντρωθεί αρκετά στοιχεία ώστε να επεκταθεί η δυνατότητα εμβολιασμού και σε μαθητές δημοτικού. «Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εγκριθεί πριν από τις γιορτές από την Αρχή Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna για παιδιά κάτω των 12 ετών», σημείωσε. 

Περίπου 12 εκατ. παιδιά άνω των 12 ετών έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Στη Γερμανία, ο εμβολιασμός συνιστάται από τα μέσα Αυγούστου για όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών. Προηγουμένως, οι συστάσεις αφορούσαν μόνο παιδιά που ανήκαν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου. Οι συστάσεις της γερμανικής επιτροπής εμβολιασμών αναφέρουν ότι η εμφάνιση σοβαρών παρενεργειών (περικαρδίτιδα) είναι «πολύ σπάνια».
«Οι παρενέργειες εμφανίζονται έως 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, συχνότερα μετά τη δεύτερη δόση και συχνότερα στα αγόρια από ό,τι στα κορίτσια.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς νοσηλεύονται και θεραπεύονται χωρίς επιπλοκές», αναφέρει η γερμανική επιτροπή εμβολιασμών, προσδιορίζοντας τις πιθανότητες εμφάνισης περικαρδίτιδας μετά τη δεύτερη δόση σε μία προς 16.000 στα αγόρια και μία προς 110.000 στα κορίτσια.  

Με τα δεδομένα αυτά, έχουν ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού μαθητών, μέσω κινητών μονάδων, στα σχολεία πολλών γερμανικών πόλεων, όπως η Κολωνία, το Ντίσελντορφ, το Κίελο, σύντομα και το Αμβούργο. Αλλες, όπως το Μπράουνσβαϊγκ, μεταφέρουν μονάδες εμβολιασμού σε λούνα παρκ, ενώ στο Βερολίνο υπάρχει διαθέσιμο το «τρένο του εμβολιασμού», ένας ειδικός συρμός του μετρό που εμβολιάζει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson όσους επιβιβάζονται σε αυτό. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται μόνο σε ενηλίκους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή