Ταλιμπάν: Η «νίκη» ανήκει σε όλους τους Αφγανούς – Μάθημα για άλλους εισβολείς

Ταλιμπάν: Η «νίκη» ανήκει σε όλους τους Αφγανούς – Μάθημα για άλλους εισβολείς

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επικράτηση των Ταλιμπάν με την αποχώρηση χθες βράδυ των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτικών από το Αφγανιστάν έπειτα από 20 χρόνια πολέμου ανήκει σε «όλους» τους Αφγανούς, δήλωσε o εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κινήματος, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το νέο καθεστώς θέλει να διατηρήσει «καλές διπλωματικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ.

«Συγχαρητήρια στο Αφγανιστάν (…) Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους μας», είπε ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, που μίλησε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. «Θέλουμε να έχουμε καλές διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Η ήττα των ΗΠΑ, ο στρατός των οποίων εγκατέλειψε το Αφγανιστάν, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια πολέμου, αποτελεί «μάθημα» για άλλους εισβολείς και για όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

«Αυτό είναι μεγάλο μάθημα για άλλους εισβολείς για τις μελλοντικές γενιές μας», έκρινε ο Μουτζάχιντ και πρόσθεσε πως «αποτελεί επίσης μάθημα για τον κόσμο».

Νωρίτερα, ο Ανάς Χακάνι -στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος- σημείωσε πως «γράψαμε για άλλη μια φορά ιστορία. Τα είκοσι χρόνια κατοχής του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ και το NATO τέλειωσαν».

«Είμαι πολύ ευτυχής έπειτα από είκοσι χρόνια τζιχάντ (σ.σ. «ιερού πολέμου»), θυσιών και δυσκολιών, που έχω την ικανοποίηση να βλέπω αυτές τις ιστορικές στιγμές», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή