ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Βρετανία και Γαλλία ξεκινούν τη χορήγηση τρίτης δόσης

Η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης αφορά ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες στη Γαλλία και ανοσοκατασταλμένους στη Βρετανία

koronoios-vretania-kai-gallia-xekinoyn-ti-chorigisi-tritis-dosis-561468976

Με στόχο να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία η εκστρατεία χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Στη Βρετανία, ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζαβίντ δήλωσε ότι έκανε αποδεκτές τις προτάσεις της Μεικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI), σχετικά με τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης στους ανοσοκατασταλμένους.

«Θα είστε καλυμμένοι για τους επόμενους μήνες»

Με την αναμνηστική δόση «θα είστε καλυμμένοι για τους επόμενους μήνες», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας σε πολίτη που επρόκειτο να κάνει την τρίτη δόση σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη 200.000 άνθρωποι έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης: Οι νέες οδηγίες του ECDC για την τρίτη δόση του εμβολίου

Η φάση αυτή αφορά τους πολίτες άνω των 80 ετών, τους ανοσοκατεσταλμένους και άλλους που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως καρκινοπαθείς σε φάση χημειοθεραπείας ή νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση.

«Πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες (από την προηγούμενη δόση) για να κάνετε την επόμενη, υπενθύμισε ο Βεράν.

Η εκστρατεία αυτή θα επεκταθεί τις επόμενες εβδομάδες και σε όλα τα άτομα άνω των 65 ετών, στους παχύσαρκους και τους διαβητικούς. Από τις 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η χορήγηση αναμνηστικής δόσης και στους τροφίμους προνοιακών δομών. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η εκστρατεία αυτή αφορά συνολικά 18 εκατομμύρια Γάλλους.