Αργεντινή: Φιλική φάλαινα… χαϊδεύει κανό (βίντεο)

Αργεντινή: Φιλική φάλαινα… χαϊδεύει κανό (βίντεο)

Το κήτος έδειξε να βοηθά τη σανίδα να προχωρήσει, σπρώχνοντάς την με το πτερύγιό του

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στενές επαφές με μια γιγάντια φάλαινα του Ατλαντικού είχαν κάποιοι τυχεροί (;) σε ακτή της Αργεντινής, καθώς την ώρα που κινούνταν πάνω σε κανό τούς επισκέφθηκε από πάρα πολύ κοντά – ευτυχώς με φιλικές διαθέσεις.

Όπως δείχνει το από αέρος βίντεο που ανήρτησε και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το τεράστιο θηλαστικό κινήθηκε πολύ κοντά σε ένα από τα κανό, έφτασε δίπλα και από κάτω του, μέχρι που του έδωσε και μια μικρή ώθηση με το πτερύγιό του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Πουέρτο Μαδρίν, στον Νέο Κόλπο (Γόλφο Νουέβο) στην Παταγονία, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες.

Από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο, δηλαδή από τα τέλη του φθινοπώρου έως τις αρχές του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, οι Μαύρες Φάλαινες του Νότου (Eubalaena Australis) επιστρέφουν στην περιοχή για να γεννήσουν.

Παραμένει άγνωστο εάν το κήτος είχε πράγματι φιλικές διαθέσεις και όντως έσπρωξε το κανό προς τα εμπρός για να βοηθήσει τον επιβαίνοντα να προχωρήσει, ή απλώς απογοητεύτηκε που δεν εντόπισε κάτι εμφανώς φαγώσιμο και απλώς έκανε τη σανίδα στην άκρη…

Πηγή: ABC News, The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή