Εμβόλιο: Η ΕΕ επανεξετάζει περιπτώσεις σπάνιας φλεγμονής

Εμβόλιο: Η ΕΕ επανεξετάζει περιπτώσεις σπάνιας φλεγμονής

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι επανεξετάζει περιπτώσεις πολυσυστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, κατόπιν αναφοράς παρόμοιου περιστατικού μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer/BioNTech.

Ο ΕΜΑ εξετάζει επίσης περιπτώσεις θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με σκεύασμα της Johnson & Johnson, σημειώνοντας ότι το ζήτημα διαφέρει από μια σπάνια παρενέργεια που εντοπίστηκε νωρίτερα.

ΕΕ: Οι τιμές των εμβολίων θα μπορούσαν να μειωθούν

Οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση στην παράδοση των εμβολίων που έχουν συμφωνηθεί με την AstraZeneca, μετά και την τελευταία συμφωνία στην οποία κατέληξε η εταιρεία με την ΕΕ, θα ακολουθηθεί από εκπτώσεις για κάθε δόση που δεν παραδίδεται εντός χρονοδιαγράμματος, ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Στεφάν Ντε Κερσμέκερ ερωτηθείς σχετικά.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι για κάθε καθυστερημένη δόση, η έκπτωση αντιστοιχεί σε 10% για έναν μήνα καθυστέρηση, 25% για δύο μήνες καθυστέρησης, 40% για τρεις μήνες καθυστέρηση ή περισσότερο.

Τέλος, όπως σημειώνει η Επιτροπή, η έκπτωση δεν θα ισχύσει σε περίπτωση που η καθυστέρηση στην παράδοση είναι πέρα από τον εύλογο έλεγχο της AstraZeneca, η οποία θα κληθεί να το αποδείξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή