Γερμανία: Διχασμένη η κοινή γνώμη στο θέμα της υποδοχής προσφύγων από το Αφγανιστάν

Γερμανία: Διχασμένη η κοινή γνώμη στο θέμα της υποδοχής προσφύγων από το Αφγανιστάν

Δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Γερμανοί είναι διχασμένοι στο θέμα της παροχής ασύλου σε μεγάλο αριθμό Αφγανών που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Γερμανοί είναι διχασμένοι στο θέμα της παροχής ασύλου σε μεγάλο αριθμό Αφγανών που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν.

Περίπου το 46% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η YouGov ήταν αντίθετο στην υποδοχή μεγάλου αριθμού Αφγανών προσφύγων στη Γερμανία. Αντίθετα το 47% δήλωσε υπέρ της παροχής προστασίας στους Αφγανούς.

Ωστόσο ένας στους τέσσερις που τάχθηκε υπέρ της υποδοχής προσφύγων από το Αφγανιστάν έθεσε ως όρο να δεχθούν και άλλες χώρες της ΕΕ αιτούντες άσυλο και όχι μόνο η Γερμανία. Μόνο το 22% των Γερμανών στηρίζει την υποδοχή μεγάλου αριθμού Αφγανών προσφύγων, ακόμη κι αν άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν πράξουν το ίδιο.

Στη διάρκεια συνόδου την προηγούμενη Τρίτη οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ δεν κατάφεραν να υιοθετήσουν κοινή στάση για το θέμα.

Χώρες όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Δανία επέμειναν ότι οι εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν θα πρέπει να λάβουν βοήθεια από γειτονικές χώρες και όχι από την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή