Κίνα: Απεβίωσε ξαφνικά ο πρέσβης της Γερμανίας, λίγες ημέρες μετά τον διορισμό

Κίνα: Απεβίωσε ξαφνικά ο πρέσβης της Γερμανίας, λίγες ημέρες μετά τον διορισμό

Ο 54χρονος διπλωμάτης είχε παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του στο υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας στις 24 Αυγούστου, ενώ τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Κίνα, Γιάν Χέκερ, ο οποίος ήταν πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, πέθανε ξαφνικά, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη της θέσης στο Πεκίνο.

Ο 54χρονος διπλωμάτης είχε παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του στο υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας στις 24 Αυγούστου, ενώ τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

«Πενθώ για τον χαμό ενός πολύτιμου συνεργάτη, συμβούλου για χρόνια, βαθιά ανθρώπινου και εξαιρετικού επαγγελματία», ανέφερε η Μέρκελ, η οποία τόνισε πως σοκαρίστηκε από την είδηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Στην κινεζική πρωτεύουσα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γουάκ Γουενμπίν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.

«Είμαστε συγκλονισμένοι για τον ξαφνικό θάνατο του πρέσβη Χέκερ, ο οποίος εργαζόταν ενεργά για την προώθηση των σχέσεων Κίνας – Γερμανίας. Η Κίνα θα παράσχει βοήθεια στην οικογένεια του Χέκερ και στην πρεσβεία», πρόσθεσε.

Ο Χέκερ είχε εμφανισθεί «χαρούμενος και σε καλή κατάσταση» όταν φιλοξένησε μια εκδήλωση για τον Γερμανό καλλιτέχνη Γιόζεφ Μπόις στο σπίτι του στο Πεκίνο την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε ένας εκ των καλεσμένων.

Οι σημαίες της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν μεσίστιες στην πρεσβεία της χώρας στο Πεκίνο.

Τελευταίες ειδήσεις

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή