SpaceX: Στις 15 Σεπτεμβρίου αναχωρεί η πρώτη ιδιωτική διαστημική αποστολή

SpaceX: Στις 15 Σεπτεμβρίου αναχωρεί η πρώτη ιδιωτική διαστημική αποστολή

Η Inspiration4 θα εκτοξευθεί από το διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Space X του Έλον Μασκ, η μεγαλύτερη ιδιωτική διαστημική εταιρεία στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή, το πλήρωμα της οποίας θα αποτελείται μόνο από ιδιώτες, πρόκειται να αναχωρήσει στις 15 Σεπτεμβρίου για ένα ταξίδι γύρω από τη Γη.

Ειδικότερα, η Inspiration4 θα εκτοξευθεί από το διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα, όπως ανέφερε η SpaceX σε δελτίο τύπου την Παρασκευή.

Το πλήρωμα της Inspiration4 θα επιβιβαστεί στον πύραυλο Falcon 9 και την κάψουλα Dragon της SpaceX για ένα πολυήμερο ταξίδι, κάνοντας το γύρω της Γης κάθε 90 λεπτά κατά μήκος μιας προσαρμοσμένης διαδρομής πτήσης που θα παρακολουθείται προσεκτικά από το κέντρο ελέγχου της αποστολής. Με την ολοκλήρωση της αποστολής, ο Dragon θα ξαναμπεί στην ατμόσφαιρα της Γης για μια βουτιά στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Την αποστολή εμπνεύστηκε και οργάνωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν που ανέλαβε ο ίδιος το κόστος της. Θέλησε να κάνει ένα ταξίδι στο Διάστημα με απλούς πολίτες και όχι αστροναύτες. 

Επιπλέον, θέλησε να περάσει και ένα κοινωνικό μήνυμα ανακοινώνοντας ότι οι συνεπιβάτες του θα επιλέγονταν με διάφορες διαδικασίες κληρώσεων οι οποίες θα αποτελούσαν μέρος μιας καμπάνιας για να συγκεντρωθούν 200 εκατ. δολάρια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children.

Με πληροφορίες από Fox Business, New York Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή