Nord Stream 2: Ολοκληρώθηκε ο αμφιλεγόμενος αγωγός – Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας

Nord Stream 2: Ολοκληρώθηκε ο αμφιλεγόμενος αγωγός – Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας

Τον Οκτώβριο αναμένονται οι πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 2

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Οκτώβριο αναμένονται οι πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του αμφιλεγόμενου αγωγού της Βαλτικής Θάλασσας Nord Stream 2, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης, συγκολλήθηκε και ο τελευταίος σωλήνας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2 ανακοίνωσε επίσημα ότι βυθίστηκε ο τελευταίος σωλήνας του αγωγού, ο οποίος και συνδέθηκε με το τμήμα του αγωγού που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Μετά και από αυτήν τη σύνδεση, θα ακολουθήσουν περαιτέρω προετοιμασίες πριν από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού.

Αναμένεται ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom θα χρησιμοποιήσει για τις πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου αρχικά το πρώτο σκέλος του αγωγού, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Λόγω του αγωγού, η γερμανική κυβέρνηση επικρίθηκε σφοδρά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι ΗΠΑ απειλούσαν με κυρώσεις, ενώ αντιδράσεις καταγράφηκαν και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο μεταξύ, την ανησυχία τους για τη λειτουργία του αγωγού έχουν εκφράσει και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή