Γερμανία: Ο εφιάλτης του CDU είναι ένας YouTuber με γαλάζια φράντζα

Γερμανία: Ο εφιάλτης του CDU είναι ένας YouTuber με γαλάζια φράντζα

Ο Rezo καταπιάστηκε εκ νέου με τις επιδόσεις των γερμανικών κομμάτων στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. «Οι Χριστιανοδημοκράτες είναι ένα βιβλίο και ο Rezo ένας μπλε μαρκαδόρος που κάνει υπογραμμίσεις», ανέφερε ένα από τα δεκάδες χιλιάδες σχόλια κάτω από το τελευταίο βίντεο του διάσημου Γερμανού YouTuber με τη γαλάζια φράντζα, του Rezo, ο οποίος καταπιάστηκε εκ νέου με τις επιδόσεις των γερμανικών κομμάτων στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. 

O Rezo αποτελεί πραγματική πρόκληση για τη γερμανική πολιτική σκηνή, γιατί δεν φλυαρεί, όπως συχνά συμβαίνει στο YouTube, αλλά επισημαίνει γεγονότα παραθέτοντας τις πηγές – και όλα αυτά έχοντας τεράστια αποδοχή από την κοινή γνώμη, ιδίως τις νεότερες ηλικίες. 

Το βίντεο που ανέβασε το Σάββατο είχε φθάσει τα δύο εκατομμύρια προβολές έως χθες το βράδυ, ενώ το κεντρικό του μήνυμα ήταν σαφές: Αν θέλετε να υπάρξει κάποια πιθανότητα υπέρβασης της κλιματικής κρίσης, μην ψηφίσετε Χριστιανοδημοκράτες. Δευτερευόντως, μην ψηφίσετε ούτε Σοσιαλδημοκράτες. 

Το βίντεο περιγράφει την πολλαπλή αποτυχία της συγκυβέρνησης να μειώσει τους ρύπους της Γερμανίας όσο απαιτείται. Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο νεαρός YouTuber δίνει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που έχουν κάνει δηλώσεις με τις οποίες αρνούνται την επιστήμη, τον κατάλογο των ψηφοφοριών στις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι ακροδεξιοί (AfD) έχουν ομονοήσει εναντίον των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τον κατάλογο των Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών που βρίσκονται επισήμως στο μισθολόγιο της RWE, της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης και καύσης ορυκτού άνθρακα στη χώρα. 

Απευθυνόμενος στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ερωτά γιατί αποζημιώνει τη RWE με 4 δισ. ευρώ: «Γιατί δεν μας λέτε τον τρόπο με τον οποίο το υπολογίσατε;». 

Ο Rezo στρέφει τα βέλη και προς τους Σοσιαλδημοκράτες: «Ο Ολαφ  Σολτς όχι μόνον υποστήριξε το πακέτο του 2019, το οποίο οι επιστήμονες χαρακτήρισαν εντελώς ανεπαρκές, αλλά προσπάθησε και να το αποδυναμώσει», επισήμανε. «Τι ελπίζετε; Οτι θα αλλάξουν οι νόμοι της Φυσικής και θα προσαρμοσθούν στο δικό σας χρονοδιάγραμμα;». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή