ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτες και Αριστερά επικρίνουν την τελευταία εμφάνιση της Μέρκελ

Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτες και Αριστερά επικρίνουν την τελευταία εμφάνιση της Μέρκελ

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) και η Αριστερά επέκριναν την σημερινή ομιλία της καγκελαρίου Μέρκελ (CDU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) ως μη αρμόζουσα στην τελευταία της εμφάνιση.

«Λυπάμαι πολύ που η καγκελάριος υποβάθμισε σήμερα το αξίωμά της στην προεκλογική εκστρατεία. Δεν είχε ανάγκη να το κάνει. Υπήρχε μεγάλος πανικός σήμερα στις τάξεις Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Ρόλφ Μίτσενιχ, στα δίκτυα RTL και ntv.

Η Αριστερά (Die Linke) επέκρινε επίσης την καγκελάριο: «Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές είναι τόσο απελπισμένοι ώστε ακόμη και η Μέρκελ ξέφυγε από το ρόλο της. Η απερχόμενη καγκελάριος μετέτρεψε την τελευταία της ομιλία σε εμφάνιση προεκλογικής εκστρατείας και τον εαυτό της μέρος της τελευταίας κινητοποίησης του Λάσετ», δήλωσε η ηγέτης της Αριστεράς Σουζάνε Χέννιγκ-Βέλσοφ σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού ομίλου Funke. 

«Όχι η Μέρκελ, αλλά οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για το μέλλον. Μετά από 16 χρόνια Μέρκελ υπάρχει στη χώρα μια βαθιά ανάγκη για κοινωνικές και οικολογικές αλλαγές. Οι πολίτες θέλουν αλλαγή, Η καγκελάριος χρησιμοποίησε την τελευταία της ομιλία της θητείας της στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο για να χλευάσει τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD Όλαφ Σολτς και να προωθήσει τον υποψήφιο καγκελάριο Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ», τόνισε.