Συμβαίνουν και στην Τουρκία: Σύλληψη νοσοκόμων για πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού

Συμβαίνουν και στην Τουρκία: Σύλληψη νοσοκόμων για πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού

Προηγήθηκε τρίμηνη παρακολούθηση των υπόπτων από τις τουρκικές αρχές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έξι άτομα, εκ των οποίων τρεις νοσοκόμες, που είχαν συστήσει κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε την Τετάρτη το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Türk, σε μια υπόθεση εξαιρετικά οικεία προς την ελληνική επικαιρότητα, μονάδες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος έλαβαν κάποια πληροφορία που τις οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος που δρούσε στην Κωνσταντινούπολη.

Είχαν προηγηθεί τρεις ολόκληροι μήνες παρακολούθησης με τη βοήθεια τεχνικών μέσων, και οι αρχές συνέλαβαν τρεις νοσηλευτές σε ιδιωτική κλινική καθώς και τρία ακόμη άτομα που ενέχονται στην απάτη.

Διαβάστε επίσης:

Οι νοσηλεύτριες κρατούνται με κατηγορίες για σοβαρή απάτη και παραποίηση εγγράφων, ενώ οι άλλοι τρεις ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Τα κινητά τηλέφωνα των νοσοκόμων κατασχέθηκαν και ερευνήθηκαν κατόπιν εισαγγελικής εντολής, προσφέροντας επαρκή στοιχεία στην αστυνομία για τους ενεχόμενους στο κύκλωμα αυτό.

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι τα άτομα που είχαν λάβει τις ψεύτικες βεβαιώσεις εμβολιασμού (Κάρτες Covid-19), αντιμετωπίζουν και αυτοί κατηγορίες κακουργηματικού επιπέδου.

Εν τω μεταξύ η περιφερειακή αρχή υγείας της Κωνσταντινούπολης άρχισε ξεχωριστή έρευνα για την τύχη των εμβολίων που υποτίθεται ότι είχαν χορηγηθεί.

Πηγή: Hurriyet

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή