Βρετανία: Στα παιδιά ο τελευταίος λόγος για τον εμβολιασμό, αν διαφωνούν οι γονείς

Βρετανία: Στα παιδιά ο τελευταίος λόγος για τον εμβολιασμό, αν διαφωνούν οι γονείς

Προέχει για τον εμβολιασμό η βούληση των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, αν διαφωνεί ο κηδεμόνας του

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τελευταίο λόγο για τον εμβολιασμό τους ή μη θα έχουν τα παιδιά του Γυμνασίου στη Βρετανία, σε περίπτωση διαφωνίας με τους γονείς τους, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Σάτζιντ Τζάβιντ είπε την Τετάρτη ότι όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, επιζητείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, αλλά στην περίπτωση τουλάχιστον του εμβολίου κατά του κορωνοϊού εφόσον ένας ανήλικος θεωρείται ότι είναι σε θέση να λάβει την απόφαση αυτή από μόνος του, τότε «αυτό προηγείται».

Αυτό κατά κανόνα σημαίνει ότι ακόμη και αν οι γονείς ενός παιδιού ηλικίας 12 έως 15 ετών αντιδρούν στον εμβολιασμό του, εάν εκείνο το επιθυμεί πραγματικά, θα το κάνει.

Διαβάστε επίσης:

«Εφόσον υπάρχει διαφωνία μεταξύ παιδιού και κηδεμόνα, τότε έχουμε ειδικούς στον τομέα αυτόν, την υπηρεσία σχολικών εμβολιασμών. Αυτοί κυριολεκτικά κάθονται κάτω με τον γονιό και το παιδί και προσπαθούν να καταλήξουν σε κάποια σύμπνοια. Αν τελικά όμως αυτό δεν βγάλει κάπου, εφόσον θεωρούμε ότι ένα παιδί είναι σε θέση να λάβει από μόνο του την απόφαση αυτή, αυτή θα προέχει», είπε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Προς το παρόν η εμβολιαστική αρχή της Βρετανίας δεν έχει δώσει στο πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι υγείας, αλλά αυτό αναμένεται να αναθεωρηθεί άμεσα μετά και την έναρξη πλέον της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως είπε ο κ. Τζάβιντ την Τετάρτη, η τελική απόφαση για την προσφορά εμβολίων σε όλα τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας αναμένεται «τις προσεχείς ημέρες».

Πηγή: Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή