Βόρεια Μακεδονία: 14 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο Cοvid

Βόρεια Μακεδονία: 14 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο Cοvid

Η αιτία της έκρηξης παραμένει ακόμη άγνωστη. Πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται επιτόπου και διενεργούν έρευνα για την τραγωδία

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα πως έδωσε εντολή για να πραγματοποιηθεί νεκροψία στα πτώματα 14 ανθρώπων που έχασαν χθες, Τετάρτη, τη ζωή τους σε σφοδρή πυρκαγιά που σημειώθηκε σε μονάδα για ασθενείς με την Covid-19 στη Βόρεια Μακεδονία, προσθέτοντας πως έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλα θύματα.

«Οι εισαγγελείς έδωσαν τη διαταγή να γίνουν νεκροψίες και να αναγνωριστούν τα πτώματα των 14 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά και ερευνούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν άλλοι νεκροί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «σε κέντρο για ασθενείς με Covid-19 στο Τέτοβο» και πως «έκρηξη προκάλεσε την πυρκαγιά».

Η αιτία της έκρηξης παραμένει ακόμη άγνωστη. Πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται επιτόπου και διενεργούν έρευνα για την τραγωδία.

«Βγάζαμε θύματα ενώ σβήναμε τις φλόγες»

«Η πυρκαγιά ήταν τεράστια» καθώς επειδή η μονάδα ήταν προκάτ «καίγονταν πλαστικά», εξήγησε ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής στο Τέτοβο, ο Σάσο Τράιτσεφσκι, σε τηλεοπτικό δίκτυο. «Βγάζαμε θύματα ενώ σβήναμε τις φλόγες» πρόσθεσε.

Αρκετοί τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία των Σκοπίων.

«Η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται πάντα» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας παράλληλα τα «βαθιά συλλυπητήριά» του «στις οικογένειες και στους οικείους των θανόντων» και «ταχεία ανάρρωση» στους τραυματίες.

Η προκάτ μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό στήθηκε την περασμένη χρονιά στο νοσοκομειακό κέντρο στο Τέτοβο, πόλη περίπου 52.000 κατοίκων όπου ζουν κυρίως μέλη της αλβανικής μειονότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

Η χώρα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, με εύθραυστο σύστημα υγείας, όπου ο μέσος μισθός δεν ξεπερνά τα 460 ευρώ, καταγράφει το τελευταίο διάστημα αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού. Είχει άρει τα περιοριστικά μέτρα το καλοκαίρι.

Σε ορισμένες περιοχές, τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά, ειδικά όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα, όπως στο Τέτοβο. Η χώρα καταγράφει περίπου τριάντα θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε ημερήσια βάση. Συνολικά, η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει πάνω από 6.100 ζωές στη Βόρεια Μακεδονία. Τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 701 κρούσματα και 24 θάνατοι.

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας γνωστοποίησαν, όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στα Σκόπια, ότι θα ανακοινώσουν νεότερα στοιχεία για την τραγωδία σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή