ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Κόνσταντιν: Απεβίωσε ο πατριάρχης του «Γάμος α λα Ελληνικά»

Ο αγαπημένος Ελληνοαμερικανός ηθοποιός είχε πάρει και βραβείο ΕΜΜΥ το 1970

Μάικλ Κόνσταντιν: Απεβίωσε ο πατριάρχης του «Γάμος α λα Ελληνικά»

Την τελευταία του πνοή άφησε την περασμένη εβδομάδα ο δημοφιλέστατος Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Μάικλ Κόνσταντιν, γνωστός ως πατέρας της πρωταγωνίστριας στην κωμωδία «Γάμος α λα Ελληνικά».

Ο σπουδαίος κωμικός πέθανε στις 31 Αυγούστου στην ηλικία των 94 ετών.

Ο ρόλος του ως Γκας Πορτοκάλος χάρισε παγκόσμια φήμη στον βετεράνο ηθοποιό που επί πολλά χρόνια κόσμησε με την τέχνη του την τηλεόραση, το θέατρο, τον κινηματογράφο

Πολύ πριν το «My Big Fat Greek Wedding» το 2002, ο Κόνσταντιν είχε κερδίσει βραβείο ΕΜΜΥ το 1970 για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά Room 222 του ABC, που έπαιζε επί πέντε χρόνια στις ΗΠΑ.

Ο Κόνσταντιν συμμετείχε και στη συνέχεια του «Γάμος α λα Ελληνικά», όσο και στη τηλεοπτικη σειρά που προέκυψε απο το φιλμ, ενώ επρόκειτο να γυριστεί και τρίτη ταινία.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Κωνσταντίνος Ιωαννίδης και είχει γεννηθεί στο Ρέντινγκ της Μασαχουσέτης το 1927. Άρχισε την καριέρα του στο θέατρο και γρήγορα βρέθηκε στο Μπρόουντγεϊ, πριν τον κερδίσει η τηλεόραση, έχοντας ρόλο και στην πασίγνωστη σειρά «Κότζακ».

Η ατάκα του στην ταινία «Γάμος α λα Ελληνικά», ότι οι Πορτοκάλος και οι Μίλερ είναι όπως τα πορτοκάλια και τα μήλα, διαφορετικοί, αλλά τελικά όλοι φρούτα, έχει γράψει ιστορία.

Πηγή: The New York Times