Βόρεια Κορέα: Νυχτερινή παρέλαση, με… βουβό τον Κιμ (εικόνες)

Βόρεια Κορέα: Νυχτερινή παρέλαση, με… βουβό τον Κιμ (εικόνες)

Η Πιονγκγιάνγκ γιόρτασε την 73η επέτειο από την ίδρυση της χώρας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταμεσονύκτια παρέλαση οργάνωσε την Πέμπτη καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα για τον εορτασμό της 73ης επετείου από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, με τον βορειοκορεάτη ηγέτη να εμφανίζεται πολύ ανανεωμένος, ενώ η αδελφή του, θεωρούμενη ως κινητήρια δύναμη του καθεστώτος, να λάμπει διά της απουσίας της.

Βόρεια Κορέα: Νυχτερινή παρέλαση, με… βουβό τον Κιμ (εικόνες)-1

Ο Κιμ βρέθηκε στην πλατφόρμα της Πλατείας Κιμ Ιλ Σουνγκ, στην Πιονγκγιάνγκ και χαιρέτησε τους παρελαύνοντες στρατιωτικούς και άλλους που συμμετείχαν στο θεαματικό σόου του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Βόρεια Κορέα: Νυχτερινή παρέλαση, με… βουβό τον Κιμ (εικόνες)-2

Ωστόσο ο ηγέτης της ασιατικής χώρας απέφυγε να απευθυνθεί στο πλήθος, προτιμώντας απλώς να κουνήσει το χέρι του προ του εκστασιασμένου πλήθους.

Βόρεια Κορέα: Νυχτερινή παρέλαση, με… βουβό τον Κιμ (εικόνες)-3

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, πολεμικά αεροπλάνα υπερίπταντο της πλατείας εκτοξεύοντας βεγγαλικά, ενώ έπεφταν και αλεξιπτωτιστές από τον αέρα, σύμφωνα με αναφορές.

Βόρεια Κορέα: Νυχτερινή παρέλαση, με… βουβό τον Κιμ (εικόνες)-4

Εκτός από τα στρατιωτικά αγήματα, παρέλασαν και εργάτες, μονάδες επιστημονικής έρευνας, αλλά και κάποια μονάδα πρόληψης έκτακτων ασθενειών. Υπενθυμίζεται ότι κατά την Πιονγκγιάνγκ στη χώρα δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού.

Βόρεια Κορέα: Νυχτερινή παρέλαση, με… βουβό τον Κιμ (εικόνες)-5

Αυτή τη φορά η παρέλαση είχε περισσότερο πολιτική και λιγότερο στρατιωτική διάσταση, ενώ δεν παρουσιάστηκαν πύραυλοι όπως σε προηγούμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Πηγή: Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή