Στη Λιβύη ο Μάας – Ανοίγει έπειτα από επτά χρόνια η πρεσβεία της Γερμανίας

Στη Λιβύη ο Μάας – Ανοίγει έπειτα από επτά χρόνια η πρεσβεία της Γερμανίας

Στη Λιβύη έφτασε την Πέμπτη υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, για μια σύντομη επίσκεψη σε ένδειξη υποστήριξης της ειρηνευτικής διαδικασίας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λιβύη έφτασε την Πέμπτη υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, για μια σύντομη επίσκεψη σε ένδειξη υποστήριξης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, ο κ. Μάας θα παραστεί στην επαναλειτουργία της γερμανικής πρεσβείας στην Τρίπολη, η οποία έκλεισε το 2014 καθώς η Λιβύη βρισκόταν σε εμφύλιο πόλεμο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Δένδιας σε Λίβυα ΥΠΕΞ: Να απομακρυνθούν τα ξένα στρατεύματα και να διενεργηθούν αδιάβλητες εκλογές

«Σήμερα, με την επαναλειτουργία (σ.σ. της πρεσβείας), θέλουμε να δείξουμε ότι η Γερμανία είναι και παραμένει ένας δεσμευμένος εταίρος της Λιβύης. Θέλουμε να έχουμε ξανά μια φωνή επί του πεδίου στη λιβυκή πρωτεύουσα», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Μια μεταβατική κυβέρνηση που σχηματίστηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ νωρίτερα φέτος βρίσκεται στην εξουσία μέχρι τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, καθώς οι διαφωνίες για το νέο Σύνταγμα της χώρας συνεχίζονται εδώ και μήνες, εξασθενούν όλο και περισσότερο οι ελπίδες ότι οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες.

Πέρυσι, η γερμανική κυβέρνηση φιλοξένησε μια διάσκεψη στο Βερολίνο με σκοπό τον τερματισμό των ξένων επεμβάσεων στη Λιβύη και την αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων από τη χώρα. Εντούτοις, χιλιάδες ξένοι μαχητές παραμένουν στη χώρα «χωρίς ευδιάκριτη μείωση των δραστηριοτήτων τους», σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη χώρα βρίσκονται έως και 18.000 μισθοφόροι, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο Τζαλέλ Χαρσάουϊ, Λίβυος εμπειρογνώμονας της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας με κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος.

«Ο Χάικο Μάας θα απογοητευτεί αν επιδιώκει οποιαδήποτε μορφή προόδου αναφορικά με την αποχώρηση μισθοφόρων και ξένων στρατευμάτων. Δεν έχει φύγει κανένας», είπε ο Χαρσάουϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή