Βόρεια Μακεδονία: Πυρκαγιά με 14 νεκρούς σε μονάδα COVID-19

Βόρεια Μακεδονία: Πυρκαγιά με 14 νεκρούς σε μονάδα COVID-19

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε ότι η τραγωδία προκλήθηκε από έκρηξη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά την Τετάρτη σε προσωρινή μονάδα για ασθενείς COVID-19, στο Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας. Η εισαγγελία της χώρας ανακοίνωσε χθες πως έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί νεκροψία, προσθέτοντας ότι πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται επιτόπου και συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν τα αίτια της τραγωδίας, αλλά και να διαπιστώσουν αν υπάρχουν επιπλέον νεκροί.

Για ένα «πραγματικά τραγικό γεγονός» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας επίσης ότι μια έκρηξη προκάλεσε την πυρκαγιά που έκαψε την προκάτ μονάδα θεραπείας στο Τέτοβο. «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των νεκρών και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διαπιστωθούν. Γι’ αυτόν τον λόγο βρίσκονται επιτόπου οι δικαστικές αρχές», ανέφερε ο Ζάεφ. 

Νωρίτερα, ο υποδιοικητής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Σάσο Τράιτσεφσκι δήλωνε στους δημοσιογράφους πως η φωτιά βγήκε εκτός ελέγχου λόγω της καύσης πλαστικών. «Βγάζαμε θύματα ενώ ακόμα σβήναμε τις φλόγες», είπε, συμπληρώνοντας πως αρκετοί τραυματίες, μεταξύ τους ασθενείς και επαγγελματίες υγείας, διακομίσθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Η εν λόγω νοσηλευτική μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό στήθηκε πέρυσι στο Τέτοβο, μια πόλη 52.000 κατοίκων στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας, όπου κατοικούν κυρίως μέλη της αλβανικής μειονότητας. Το τελευταίο διάστημα η χώρα καταγράφει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, που αποδίδεται στο στέλεχος «Δέλτα», με τα νοσοκομεία σε πολλές περιοχές της χώρας να έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή