Ιταλία: Φοβούνται κινήσεις εξτρεμισμού από τους αντιεμβολιαστές

Ιταλία: Φοβούνται κινήσεις εξτρεμισμού από τους αντιεμβολιαστές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, αναφέρθηκε στην επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας με την οποία εντοπίσθηκαν βίαιοι πολίτες οι οποίοι δήλωναν εχθροί των εμβολίων, αλλά και στον ευρύτερο κίνδυνο αύξησης της κοινωνικής έντασης. 

«Υπάρχει ανησυχία διότι οι τόνοι ανεβαίνουν συνεχώς, με κίνδυνο να προκύψουν φαινόμενα εξτρεμισμού, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών» δήλωσε η Λαμορτζέζε.

Πρόσθεσε, δε ότι «στην φάση αυτή, ο κύριος κίνδυνος συνδέεται με τους λεγόμενους “μοναχικούς λύκους” και με άτομα που παρουσιάζουν κάποια προβλήματα».

«Πρόκειται για ένα δύσκολο φαινόμενο, το συζητήσαμε και στην G7, ώστε να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια, όλες οι χώρες μαζί», είπε η Ιταλίδα υπουργός. 

Η Λαμορτζέζε υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα στην Ιταλία έγιναν συνολικά πάνω από 50 εκατομμύρια έλεγχοι και ότι υπήρξαν παρεισδύσεις του οργανωμένου εγκλήματος. Υπενθύμισε, όμως, ότι χάρη στην μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε, οι προθέσεις των αντιεμβολιαστών να μπλοκάρουν τους ιταλικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς δεν οδήγησαν σε καμία απολύτως προβληματική εξέλιξη.

Όπως και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, τέλος, και η υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του θεωρεί ότι «το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί κύριας σημασίας μέτρο, για να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή