Κατά των αντιεμβολιαστών ο Τζο Μπάιντεν

Κατά των αντιεμβολιαστών ο Τζο Μπάιντεν

Τα νέα μέτρα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν νομικές αμφισβητήσεις, καθώς ήδη καταδικάστηκαν από αρκετούς Ρεπουμπλικανούς

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική στους αντιεμβολιαστές εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη, καθώς η πανδημία φαίνεται να αναζωπυρώνεται σε δεκάδες πολιτείες της χώρας. «Είχαμε δείξει υπομονή, αλλά η υπομονή μας εξαντλείται και η άρνησή σας στοιχίζει σε όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν, τονίζοντας πως με την άρνησή τους να εμβολιασθούν, μια μειονότητα πολιτών και πολιτικών εμποδίζει τις ΗΠΑ να γυρίσουν τη σελίδα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Παράλληλα, νέα εκτελεστική απόφαση του Λευκού Οίκου ζητεί είτε υποχρεωτικό εμβολιασμό είτε τη διεξαγωγή εβδομαδιαίου τεστ COVID-19 στους εργαζομένους των αμερικανικών επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερα από 100 άτομα. Η εν λόγω απόφαση επεκτείνει την υποχρεωτικότητα στους εργαζομένους νοσοκομείων και γηροκομείων, ενώ απαιτεί επίσης από όλους τους εργαζομένους ομοσπονδιακών υπηρεσιών να εμβολιασθούν, στερώντας τους τη δυνατότητα να επιλέγουν τη διεξαγωγή τεστ. Το νέο σχέδιο αφορά συνολικά περίπου 100 εκατ. εργαζομένους και ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικές αμφισβητήσεις στα αμερικανικά δικαστήρια, καθώς ήδη καταδικάστηκε έντονα από αρκετούς Ρεπουμπλικανούς.

Την ίδια στιγμή, νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει πως η παρουσία συγκεκριμένων αυτοαντισωμάτων στο αίμα των νοσηλευομένων ασθενών με COVID-19 σχετίζεται στενά με τον κίνδυνο βαριάς νοσηλείας. Τα αυτοαντισώματα είναι πρωτεΐνες που επιτίθενται στα ίδια τα κύτταρα των ασθενών, αντί να αμύνονται έναντι των βακτηρίων και των ιών που τους έχουν προσβάλει. 

Παρότι οι εξετάσεις των αυτοαντισωμάτων διαγιγνώσκουν μόνο ένα ποσοστό όσων τελικά αρρωσταίνουν βαριά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι σχετικές εξετάσεις αίματος θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο στη διαχείριση της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή