Κορωνοϊός – Βρετανός υπουργός Υγείας: Δεν αναμένω νέα lockdown – Όχι στα διαβατήρια εμβολιασμού

Κορωνοϊός – Βρετανός υπουργός Υγείας: Δεν αναμένω νέα lockdown – Όχι στα διαβατήρια εμβολιασμού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν αναμένω νέα lockdown. Θεωρώ ότι θα ήταν ανεύθυνο για οποιονδήποτε υπουργό Υγείας ανά τον κόσμο να αποκλείσει κάποιο ενδεχόμενο, ωστόσο δεν βλέπω πως θα πηγαίναμε σε ένα ακόμη lockdown» δήλωσε στο BBC ο Βρετανός υπ. Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ.

Ερωτηθείς για τα «διαβατήρια COVID» ο Τζαβίντ σημείωσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το εξετάσαμε όπως έπρεπε και παρότι θα πρέπει να το κρατήσουμε στα υπόψη, ως πιθανή επιλογή, με χαρά μου σας ανακοινώνω ότι δεν θα προχωρήσουμε με σχέδια για διαβατήρια εμβολιασμού».

Σε δηλώσεις του, νωρίτερα, στο δίκτυο Sky News ο Βρετανός υπουργός ανέφερε ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδια για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να άρει κάποιους περιορισμούς, στηριζόμενη στα εμβόλια.

«Τώρα που μπαίνουμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα (…) ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδιά μας για την διαχείριση της COVID τους αμέσως επόμενους μήνες και με αυτά θα καθιστούμε σαφές ότι το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα λειτουργεί» σημείωσε και υπογράμμισε: «Βεβαίως θέλουμε να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί και υπάρχουν κάποια πράγματα, όσον αφορά το θέμα των ταξιδιών για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, αλλά το τεστ PCR που απαιτείται κατά την επιστροφή σας στο Ηνωμένο Βασίλειο από ορισμένες χώρες, κοιτάξτε θέλω να προσπαθήσω να απαλλαγούμε από αυτό όσο γρηγορότερα μπορώ», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή