Ελ Σαλβαδόρ: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων

Ελ Σαλβαδόρ: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων

Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται μία γυναίκα και τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ελ Σαλβαδόρ εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήτουν από την Παρασκευή τη χώρα, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται μία γυναίκα και τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, που παρασύρθηκαν από ποταμό κοντά στη Κισναουάτ, στο διαμέρισμα Σονσονάτε, περίπου 70 χλμ. δυτικά του Σαν Σαλβαδόρ, διευκρίνισε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας μέσω του Twitter.

Οι παραλιακές πόλεις Τεκολούκα, Χικιλίσκο και Πουέρτο Ελ Τριούνφο, σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Σαν Σαλβαδόρ, κηρύχθηκαν σε κόκκινο συναγερμό (επικείμενος κίνδυνος).

Άλλα διαμερίσματα, όπως το Σαλατενάνγκο βόρεια του Σαν Σαλβαδόρ ή τα Αχουατσαπάν και Σονσονάτε δυτικά, έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό για προληπτικούς λόγους και η υπόλοιπη επικράτεια, δηλαδή ένδεκα διαμερίσματα, βρίσκεται σε κίτρινο συναγερμό για να προετοιμασθεί για ενδεχόμενη απειλή.

Ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε προειδοποίησε για μια «πολύ αυξημένη πιθανότητα κατολισθήσεων» και ζήτησε από τον πληθυσμό να «συνεργαστεί» με τις αρχές σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή