Μισέλ Μπούτρος: Ο τελευταίος Σύρος χριστιανός στην Ιντλίμπ

Μισέλ Μπούτρος: Ο τελευταίος Σύρος χριστιανός στην Ιντλίμπ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι 90 ετών και πλέον τον θεωρούν κάτι σαν σύμβολο. Είναι ο τελευταίος χριστιανός που απέμεινε στην Ιντλίμπ της Συρίας, μια πόλη που χτυπήθηκε βάναυσα από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Μισέλ Μπούτρος όταν όλοι έσπευσαν να φύγουν για να σώσουν τη ζωή τους, αποφάσισε να παραμείνει.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Anadolu, παρά την προχωρημένη ηλικία του, ζει μόνος του με την παρέα περιστεριών που έχει μεγαλώσει μόνος του εδώ και χρόνια.

Αν και δεν παντρεύτηκε ποτέ, ξεφυλλίζει όλο και περισσότερο το άλμπουμ των αναμνήσεων του, αναπολώντας όμορφες στιγμές με την οικογένεια του.

Στο σπίτι του έχει κρεμασμένους στους τοίχους του σταυρούς και εικονίσματα – είναι το μοναδικό σπίτι της πόλης που έχει αυτή την διακόσμηση απ’ όταν αποχώρησαν όλοι οι υπόλοιποι χριστιανοί.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Μπούτρος είπε ότι οι γείτονές του τον αγαπούν και του έχουν δώσει το παρατσούκλι Al-Hajji, που σημαίνει: «Αυτός που με κάνει ευτυχισμένο».

Ο ίδιος σημείωσε ότι κανείς από τους συγγενείς του δεν είναι πλέον στη ζωή, εκτός από έναν αδερφό του που ζει στις ΗΠΑ και εδώ και χρόνια έχει χάσει κάθε επικοινωνία.

Ρωτήθηκε πώς καταφέρνει να ζει και απάντησε με τη βοήθεια της εκκλησίας, φιλάνθρωπων της χώρας και είναι ευτυχής διότι ποτέ δεν έχει πεινάσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή